Montel Home

Szigetelt kéményrendszer

Felhasználási terület:
EN 13063-1 T400 N1 D 3 G50

A Montel Home Szigetelt kéményrendszerek kőzetgyapot lap szigetelésű samott béléscsöves kémények. Kiváló választás magas füstgáz hőmérsékletű több típusú tüzelőberendezésekhez, beleértve a kandallók, cserépkályhák, pellet és fa elgázosító kazánok, szilárd tüzelésű kazánok füstgázának elvezetésére. Kiváló hőtani és mechanikai tulajdonságainak köszönhetően kielégíti a legszigorúbb építőipari előírásokat. Épületen belül és kívül is egyaránt alkalmazható.

Kérdése van valamelyik termékünkről?

Kérjen árajánlatot

Adjon meg minél több hasznos információt, hogy részletes és pontos árajánlatot kaphasson! Kollégáink egyike felveszi Önnel a kapcsolatot, és minden kérdésére készséggel válaszol!

Árajánlatkérés (#3)

I. Kürtő adatai

II. Kürtő adatai

I. Kürtő adatai

II. Kürtő adatai

Hogyan épül fel?

Alkotóelemek

A Montel Home Szigetelt Kémény egy háromhéjas kéményrendszer, melyben a héjak a következők: külső, a szerkezet vázát alkotó elem a könnyűbeton kéményköpeny, a belső rész a füstgáz elvezetését szolgáló, magas hőfoknak, kondenzátumnak és savaknak ellenálló samott béléscső, a kettő között lévő ásványgyapot szigetelő paplan, amely biztosítja a rendszer hőszigetelését.

Montel Home szigetelt kéményrendszer tartozékai: könnyűbeton köpeny, samott béléscső, samott füstcső-csatlakozó idom, samott tisztítóajtó-csatlakozó idom, samott kondenzátum elvezető idom, kőzetgyapot szigetelés, beton fedlap, korszerű torkolati kúp. Ezek az elemek együttesen biztosítják a hatékony és biztonságos égéstermék-elvezetést.

Miért válassza ezt a kéményrendszert?

Előnyök

A könnyűbeton köpenyelemet célszerűen, természetes alapanyagokból állítjuk elő, mely ezáltal kis súly mellett megfelelő szilárdságot és speciális adalékanyagainak köszönhetően kiváló hőszigetelést biztosít.

A köpenyelemek adják meg kéményeink esztétikus megjelenését, elemmagasságuk minden típusnál 33 cm, ebből adódóan méterenként 3 db szükséges. A köpenyelemek több típusban és méretben készülnek annak érdekében, hogy az egységes és az egyedi igényeket is kielégítsük velük. A köpenyekből kialakíthatók egykürtős kémények, egykürtős kémények szellőző kürttel és dupla kürttel szellőzővel. Minden típusnak meg van a saját helye az építkezéseknél.

Az egykürtős típus a legkisebb helyigényű, leggyakrabban használt kémény. Nappaliban épített cserépkályha, kandalló számára ideális megoldás, de tökéletes választás minden olyan esetben, ha nincs szükség a szellőző kürtre, illetve nem igényli a dupla kürtőt.

HOME---Szigetelt

Esővédő elem

17,272 Ft28,067 Ft
Védi a kéményrendszert az eső és időjárási hatások ellen a hosszabb élettartalomért.
Opciók választása

Torkolati kúp

51,816 Ft64,770 Ft
Torkolati kúp a kéményfej tetején.
Opciók választása

Fedlap egykürtős kéményhez

10,687 Ft20,511 Ft
A kémény tetején lévő vasalt beton szerkezet.
Opciók választása

Samott béléscső

2,861 Ft8,852 Ft
Magas hőmérsékletálló és saválló samott béléscső.
Opciók választása

Kőzetgyapot szigetelő lap csomag

7,664 Ft10,687 Ft
Kőzetgyapot szigetelés a béléscsövek hőszigetelésére.
Opciók választása

Kőzetgyapot előlap csomag

5,937 Ft8,528 Ft
Kőzetgyapot előlap csomag füstcső-csatlakozásokhoz.
Opciók választása

Samott tisztítóajtó-csatlakozó idom

17,272 Ft30,766 Ft
Tisztítóajtó-csatlakozó idom a rendszer tisztításához és ellenőrzéséhez.
Opciók választása

Tisztítóajtó

37,783 Ft
Belső samott béléstömítéssel ellátott kéményajtó.
Kosárba teszem

Samott füstcső-csatlakozó idom 45

27,527 Ft50,197 Ft
Füstcső-csatlakozó idom, 45°-os füstcső csatakozással.
Opciók választása

Kondenzátum elvezető idom

13,494 Ft23,749 Ft
Akéményekben keletkező nedvesség hatékony összegyűjtésére és elvezetésére szolgál.
Opciók választása

Számolja ki kéménye árát
ingyenes árajánlatadó szolgáltatásunkkal!

Használja INGYENES kalkulátorunkat, melynek segítségével az igényeire szabhatja meglévő kéményrendszereinket, és egy pontos árkalkulációt kaphat!

Hogyan működik?

Technikai leírás

A kémények megfelelő működéséhez szükséges azokat hőszigeteléssel ellátni, a jó huzat biztosítása, a kürtőben kialakuló savas kondenzátum mennyiségének csökkentése, illetve a koromlerakódás és kátrányképződés elkerülésének érdekében, ezért a Szigetelt kéményt ásványgyapot hőszigeteléssel láttuk el. Rendszerünknél a könnyűbeton köpenyelem és a samott béléscső közé megfelelő vastagságú ásványgyapot hőszigetelés kerül. A hőszigetelés paplan formájú, a samott béléscső ívéhez, illetve a köpenyelem belső ívéhez illeszkedően került kialakításra.


A hőszigetelő képesség biztosításához elengedhetetlen, hogy a szigetelőanyag száraz maradjon, ezért a rendszer működését úgy kellett kialakítanunk, hogy erről gondoskodjunk. A könnyűbeton köpenyelemek sarkaiban egy a felfele áramló levegő szabad útját biztosító járatot alakítottunk ki. A kémény induló részénél szellőzőrács beépítésével levegőt juttatunk be ebbe a járatba, s a felfele áramló levegő folyamatosan szárítja az ásványgyapot hőszigetelést. Természetesen ezt a lassú, állandó szárító levegőt ki is kell engedni a kéményből, ezt a torkolati kúp kialakításával tudjuk biztosítani.

Méretek

A Montel Home Szigetelt samott béléscsöves égéstermék-elvezetők Ø140, Ø160, Ø180, Ø200 és Ø250 méretválasztékkal rendelkeznek. Ez lehetővé teszi, hogy a kéményrendszerét a megfelelő méretben válassza, amely tökéletesen illeszkedik az Ön tüzelőberendezéséhez. A különböző méretek lehetővé teszik a rugalmas telepítést és a kiváló teljesítményt az égéstermék-elvezetés terén. A béléscsövek 33 cm magasságúak, peremes kialakításúak, így megfelelő kivitelezés mellett biztosítják a kéménytől az elvárt füsttömörséget!

A magas minőségi színvonalon készült samott cső garantáltan képes több évtizedig is ellenállni a kémény üzemelése során keletkező, előforduló káros folyamatoknak.

A jól méretezett kémény a kazán megfelelő hatásfokú működéséhez, elengedhetetlen. A kémény keresztmetszete nem lehet kisebb a tüzelőberendezés füst-csonkjának keresztmetszeténél.

Igény esetén Bau-Soft kéményméretező program segítségével elkészítjük a tüzelőberendezés típusának ismeretében a megfelelő működéshez szükséges kémény-ajánlásunkat.

Miért válasszon minket?

Szakértőink építész és gépész ismeretekkel rendelkeznek,
valamint több évtizedes tapasztalattal bírnak. Felmerülő kérdéseire készséggel válaszolnak és segítenek Önnek a tökéletes kémény kiválasztásában!

Ingyenes méretezés

A kéményekre vonatkozó szabványoknak megfelelően igazolást készítünk a kémény és a tüzelőberendezés megfelelő tervezettségéről, üzembiztonságáról. 

Helyszíni tanácsadás

Személyre szabott szakvéleményünkkel, előre egyeztetett időpontban, akár az építkezése helyszínén segítünk a legmegfelelőbb kémény kiválasztásában

Szállítás bárhová

Lehetősége van személyesen átvenni kéményét ecseri telephelyünkön, vagy kiszállítjuk Önnek bárhová az országon belül! Fizessen ahogy és amikor kényelmes!

Shopping cart

Fontos Figyelmeztetés a Könnyűbeton Köpenyelemek Méretének Változásáról

Kedves Ügyfeleink és Építési Szakemberek!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket egy fontos változásra, ami a könnyűbeton köpenyelemeket érinti. A könnyűbeton köpenyelemek méretei megváltoztak: korábbi 33 cm-es magasságuk mostantól 25 cm magasra módosult. Ennek köszönhetően könnyebbek tudnak lenni a köpenyelemek, így megkönnyítve a kivitelezést. Emellett fontos tudni, hogy a kivitelezés során minimális eltérések lehetnek az építési utasításokban foglaltakhoz képest. Az új építési utasítás hamarosan letölthető lesz a weboldalról, addig is kérjük kivitelező szakembereink figyelmét, hogy gondos odafigyeléssel és szakszerűen szabják a köpenyelemek falait az ajtó és bekötő-idomok helyének kialakításánál!

Az új méretek alkalmazása során fontos figyelembe venni, hogy esetenként nem csak 1 darab elemet kell kiszabni, hanem 2 darab elemet kell alkalmazni az építési folyamat során. Ezenkívül a magassági léptékek sem 33 cm-enként változnak, hanem mostantól 25 cm-es léptékekben lesznek mértékadóak.

Ez azt jelenti, hogy az eddig megszokott mérési és építési lépések is változtak. Például a korábbi 5,00 m; 5,33 m; 5,66 m; 6,00 m léptékek helyett most az új méretek lesznek érvényben, mint például 5,00 m; 5,25 m; 5,50 m; 5,75 m és 6,00 m.

A pénztárnál feltüntetett

Kiszállítási díjaink frissítés alatt állnak

Tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a pénztár oldalon feltüntetett szállítási díjak eltérhetnek a jelenleg aktuális szállítási díjaktól.

További információt a pontos szállítási díjakról emailben küldünk a rendelés véglegesítése előtt.

Dolgozunk az árak aktualizálásán. A kellemetlenségért elnézésüket kérjük! Köszönjük!

0 items Cart