Montel Home

Szigetelt kéményrendszer

Felhasználási terület:
EN 13063-1 T400 N1 D 3 G50

A Montel Home Szigetelt kéményrendszerek kőzetgyapot lap szigetelésű samott béléscsöves kémények. Kiváló választás magas füstgáz hőmérsékletű több típusú tüzelőberendezésekhez, beleértve a kandallók, cserépkályhák, pellet és fa elgázosító kazánok, szilárd tüzelésű kazánok füstgázának elvezetésére. Kiváló hőtani és mechanikai tulajdonságainak köszönhetően kielégíti a legszigorúbb építőipari előírásokat. Épületen belül és kívül is egyaránt alkalmazható.

Kérdése van valamelyik termékünkről?

Kérjen árajánlatot

Adjon meg minél több hasznos információt, hogy részletes és pontos árajánlatot kaphasson! Kollégáink egyike felveszi Önnel a kapcsolatot, és minden kérdésére készséggel válaszol!

Árajánlatkérés (#3)

I. Kürtő adatai

II. Kürtő adatai

I. Kürtő adatai

II. Kürtő adatai

Hogyan épül fel?

Alkotóelemek

A Montel Home Szigetelt Kémény egy háromhéjas kéményrendszer, melyben a héjak a következők: külső, a szerkezet vázát alkotó elem a könnyűbeton kéményköpeny, a belső rész a füstgáz elvezetését szolgáló, magas hőfoknak, kondenzátumnak és savaknak ellenálló samott béléscső, a kettő között lévő ásványgyapot szigetelő paplan, amely biztosítja a rendszer hőszigetelését.

Montel Home szigetelt kéményrendszer tartozékai: könnyűbeton köpeny, samott béléscső, samott füstcső-csatlakozó idom, samott tisztítóajtó-csatlakozó idom, samott kondenzátum elvezető idom, kőzetgyapot szigetelés, beton fedlap, korszerű torkolati kúp. Ezek az elemek együttesen biztosítják a hatékony és biztonságos égéstermék-elvezetést.

Miért válassza ezt a kéményrendszert?

Előnyök

A könnyűbeton köpenyelemet célszerűen, természetes alapanyagokból állítjuk elő, mely ezáltal kis súly mellett megfelelő szilárdságot és speciális adalékanyagainak köszönhetően kiváló hőszigetelést biztosít.

A köpenyelemek adják meg kéményeink esztétikus megjelenését, elemmagasságuk minden típusnál 33 cm, ebből adódóan méterenként 3 db szükséges. A köpenyelemek több típusban és méretben készülnek annak érdekében, hogy az egységes és az egyedi igényeket is kielégítsük velük. A köpenyekből kialakíthatók egykürtős kémények, egykürtős kémények szellőző kürttel és dupla kürttel szellőzővel. Minden típusnak meg van a saját helye az építkezéseknél.

Az egykürtős típus a legkisebb helyigényű, leggyakrabban használt kémény. Nappaliban épített cserépkályha, kandalló számára ideális megoldás, de tökéletes választás minden olyan esetben, ha nincs szükség a szellőző kürtre, illetve nem igényli a dupla kürtőt.

HOME---Szigetelt

Esővédő elem

20,618 Ft25,368 Ft
Védi a kéményrendszert az eső és időjárási hatások ellen a hosszabb élettartalomért.
Opciók választása

Torkolati kúp

33,249 Ft48,578 Ft
Torkolati kúp a kéményfej tetején.
Opciók választása

Fedlap egykürtős kéményhez

15,113 Ft25,044 Ft
A kémény tetején lévő vasalt beton szerkezet.
Opciók választása

Samott béléscső

2,645 Ft8,636 Ft
Magas hőmérsékletálló és saválló samott béléscső.
Opciók választása

Kőzetgyapot szigetelő lap csomag

7,664 Ft10,687 Ft
Kőzetgyapot szigetelés a béléscsövek hőszigetelésére.
Opciók választása

Kőzetgyapot előlap csomag

4,858 Ft8,528 Ft
Kőzetgyapot előlap csomag füstcső-csatlakozásokhoz.
Opciók választása

Samott tisztítóajtó-csatlakozó idom

14,249 Ft35,516 Ft
Tisztítóajtó-csatlakozó idom a rendszer tisztításához és ellenőrzéséhez.
Opciók választása

Tisztítóajtó

Original price was: 36,703 Ft.Current price is: 31,198 Ft.
Belső samott béléstömítéssel ellátott kéményajtó.
Kosárba teszem

Samott füstcső-csatlakozó idom 45

32,817 Ft53,543 Ft
Füstcső-csatlakozó idom, 45°-os füstcső csatakozással.
Opciók választása

Kondenzátum elvezető idom

13,494 Ft24,073 Ft
Akéményekben keletkező nedvesség hatékony összegyűjtésére és elvezetésére szolgál.
Opciók választása

Számolja ki kéménye árát
ingyenes árajánlatadó szolgáltatásunkkal!

Használja INGYENES kalkulátorunkat, melynek segítségével az igényeire szabhatja meglévő kéményrendszereinket, és egy pontos árkalkulációt kaphat!

Hogyan működik?

Technikai leírás

A kémények megfelelő működéséhez szükséges azokat hőszigeteléssel ellátni, a jó huzat biztosítása, a kürtőben kialakuló savas kondenzátum mennyiségének csökkentése, illetve a koromlerakódás és kátrányképződés elkerülésének érdekében, ezért a Szigetelt kéményt ásványgyapot hőszigeteléssel láttuk el. Rendszerünknél a könnyűbeton köpenyelem és a samott béléscső közé megfelelő vastagságú ásványgyapot hőszigetelés kerül. A hőszigetelés paplan formájú, a samott béléscső ívéhez, illetve a köpenyelem belső ívéhez illeszkedően került kialakításra.


A hőszigetelő képesség biztosításához elengedhetetlen, hogy a szigetelőanyag száraz maradjon, ezért a rendszer működését úgy kellett kialakítanunk, hogy erről gondoskodjunk. A könnyűbeton köpenyelemek sarkaiban egy a felfele áramló levegő szabad útját biztosító járatot alakítottunk ki. A kémény induló részénél szellőzőrács beépítésével levegőt juttatunk be ebbe a járatba, s a felfele áramló levegő folyamatosan szárítja az ásványgyapot hőszigetelést. Természetesen ezt a lassú, állandó szárító levegőt ki is kell engedni a kéményből, ezt a torkolati kúp kialakításával tudjuk biztosítani.

Méretek

A Montel Home Szigetelt samott béléscsöves égéstermék-elvezetők Ø140, Ø160, Ø180, Ø200 és Ø250 méretválasztékkal rendelkeznek. Ez lehetővé teszi, hogy a kéményrendszerét a megfelelő méretben válassza, amely tökéletesen illeszkedik az Ön tüzelőberendezéséhez. A különböző méretek lehetővé teszik a rugalmas telepítést és a kiváló teljesítményt az égéstermék-elvezetés terén. A béléscsövek 33 cm magasságúak, peremes kialakításúak, így megfelelő kivitelezés mellett biztosítják a kéménytől az elvárt füsttömörséget!

A magas minőségi színvonalon készült samott cső garantáltan képes több évtizedig is ellenállni a kémény üzemelése során keletkező, előforduló káros folyamatoknak.

A jól méretezett kémény a kazán megfelelő hatásfokú működéséhez, elengedhetetlen. A kémény keresztmetszete nem lehet kisebb a tüzelőberendezés füst-csonkjának keresztmetszeténél.

Igény esetén Bau-Soft kéményméretező program segítségével elkészítjük a tüzelőberendezés típusának ismeretében a megfelelő működéshez szükséges kémény-ajánlásunkat.

Miért válasszon minket?

Szakértőink építész és gépész ismeretekkel rendelkeznek,
valamint több évtizedes tapasztalattal bírnak. Felmerülő kérdéseire készséggel válaszolnak és segítenek Önnek a tökéletes kémény kiválasztásában!

Ingyenes méretezés

A kéményekre vonatkozó szabványoknak megfelelően igazolást készítünk a kémény és a tüzelőberendezés megfelelő tervezettségéről, üzembiztonságáról. 

Helyszíni tanácsadás

Személyre szabott szakvéleményünkkel, előre egyeztetett időpontban, akár az építkezése helyszínén segítünk a legmegfelelőbb kémény kiválasztásában

Szállítás bárhová

Lehetősége van személyesen átvenni kéményét ecseri telephelyünkön, vagy kiszállítjuk Önnek bárhová az országon belül! Fizessen ahogy és amikor kényelmes!

Shopping cart
advanced-floating-content-close-btn
0 items Cart